Groen dak aanleggen?

Wat komt er kijken bij een groen dak aanleggen?

Aanleg met behulp van een coach

Wanneer je graag zelf de handen uit de mouwen steekt maar toch zeker wilt zijn dat alles volgens de juiste richtlijnen wordt aangelegd, kun je onze aanlegcoach inschakelen. Dit kan zowel voor aanleg op werkdagen als op de zaterdag. Maak hier samen met de buren/wijk gelijk een leuke dag van!

De aanlegcoach assisteert bij de aanleg en controleert of de daken goed zijn aangelegd. Bij aanleg in samenwerking met de aanlegcoach ontvang je tevens één jaar “Groei en Bloei Garantie”  op de aangelegde groendaken.

Er wordt tijdig een afspraak voor aanleg. Wij zorgen dat de materialen op locatie komen en geven vooraf de juiste tips om het werk zo makkelijk mogelijk te maken.

Groen dak aanleggen

Samen de buurt vergroenen!

Samen maken we het groen! Wil je ook een groenere straat, wijk of dorp? Wordt dan wijkambassadeur en werk samen met Groendakcoach en jouw wijk aan een betere en schonere leefomgeving.

Als wijkambassadeur krijg je een ambassadeurspakket thuisgestuurd en samen stemmen we jouw campagne af. Zo kun je denken aan een Groendakcampagne, informatieavond maar ook aan een uitgebreide Klimaatcampagne waarbij niet alleen groene daken maar ook eventueel groene gevels, wadi’s en groene tuinconcepten in de wijk worden gepromoot.

Soms is het daarbij mogelijk om ook de gemeente of het waterschap te betrekken of subsidie te krijgen via het Prins Bernhard Cultuurfonds!

Veel kinderen in de wijk? Zij kunnen worden betrokken door de hulp van de Duza’s uit DuzaDorp (www.duzadorp.nl). Kinderen worden uitgedaagd met een tekenwedstrijd of DuzaDorpwedstrijd en kunnen daarbij leuke prijzen winnen. Kortom; voor iedereen is er iets duurzaams!

De campagne start met een installatie van het groendak bij de ambassadeur zelf of op een openbare plek zoals een basisschool in de wijk. Iedereen kan het groendak ervaren wat tot nog meer enthousiasme zal leiden in de buurt/wijk.

En… het geheel kan zelfs met een heuse buurt/wijk barbecue afgesloten worden. Dus doe mee en wordt wijkambassadeur. Samen maken we het groen! Meld je aan via het contactformulier.

Zelf een groen dak aanleggen?

Doe je het zelf of toch liever hulp nodig tijdens het proces?

Groendakcoach is de nummer 1 van Nederland in groendak aanleg. Wij verzorgen het complete traject van inspectie tot aanleg. De mogelijkheid bestaat ook om zelf je groendak aan te leggen. Let wel op; je dak moet wel geschikt zijn voordat je een groendak aanlegt.

Met onderstaande instructie leggen wij stap voor stap uit wat je moet doen. Let op; jouw veiligheid is voor ons heel belangrijk! Tref daarom de juiste veiligheidsmaatregelen!

BIJ AANKOMST VAN DE VEGETATIEMATTEN
  • Zet de pallets met vegetatiematten zoveel mogelijk in de schaduw.
  • Houd met het uitrollen van de vegetatiematten rekening met de weersomstandigheden. Bij warm weer is een snelle verwerking een vereiste.
  • Verdeel – afhankelijk van de toegestane maximale dakbelasting – de materialen over het dakoppervlak.
VOORBEREIDING VAN DE INSTALLATIE
  • Let op de veiligheidseisen om te werken op hoogte (bijv. dakrandbeveiliging, valbescherming, veiligheidshelmen).
  • Maak een realistische planning ten aanzien van transport, personeel, verticaal transport en/of ander materiaal.
  • Wijs een locatie aan waar de pallets met vegetatiematten direct na het lossen tijdelijk geplaatst kunnen worden.
  • Controleer de mogelijkheid om het groendak direct na installatie te verzadigen met water.
qwdfvbafjhbfcsjkc

Bekijk hier hoe je een groendak moet aanleggen

Bekijk hier enkele resultaten van gerealiseerde groendaken!

Meer informatie over jouw mogelijkheden?

Vul vrijblijvend je gegevens in en wij nemen contact met je op!

De nummer 1 van Nederland
in groendak aanleg!

Webshop

Leg zelf je groendak aan! Bestel al je materialen in onze webshop. Ook voor onderhoud en dak- en tuinverfraaiing. 

Contact

Groendakcoach B.V.

Het Tasveld 5
3342 GT Hendrik-Ido-Ambacht
Telefoon: +31 (0)78 221 00 21
E-mail: info@groendakcoach.nl

Over ons

Volg ons