Groen in de wijk

Graag toch? Want grijs in de wijk hebben we al meer dan genoeg. Zo is niet alleen de openbare ruimte voor een belangrijk deel bestraat, betegeld of geasfalteerd, ook het tuinoppervlak is voor meer dan 40% betegeld.

Hoog tijd voor verandering dus! Want groen is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook heel goed voor de bewoners. Zo vergroot groen de leefbaarheid van de wijk. Het maakt je simpelweg gelukkiger en gezonder. Het geeft koelte in de zomer, houdt water beter vast én voert water beter af bij heftige regenval. En het is ook nog eens een stuk sfeervoller. 


Meer groen in de wijk is dus echt een heel goed idee! 
Groen in de Wijk is een samenwerking van Groendakcoach en Vergroen je Leven, een sociale onderneming die als missie heeft om groen dichter bij mensen te brengen.

Hoe kunnen wij je helpen?

Vergroenen kan op vele manieren. Denk aan het vergroenen van daken, vergroenen van gevels, tegel eruit plant erin acties, etc. In samenwerking met de gemeente, de straat, de wijk, een stichting of bedrijf organiseren wij vergroeningsacties. Door het leuk te maken en de bewoners actief te betrekken, weten we meer bewoners te enthousiasmeren voor vergroening.

Hoe doen we dat? Door er een feestje van te maken! Samen met jou stellen we een pakket van activiteiten samen die vergroenen op een leuke manier onder de aandacht brengt en goed aansluit op uw ambities, wensen en mogelijkheden. We kunnen daarbij enkel de coördinatie van het project tot aan de volledige uitvoering voor je verzorgen. Inclusief alle communicatie rond de actie.

Ingrediënten van uw Groen in de wijk actie kunnen zijn:

 • Informatiebijeenkomst voor bewoners
 • Lezingen
 • Demonstraties
 • Workshops
 • Advies of ondersteuning bij subsidie-aanvragen
 • Dakinspectie
 • Aanleg van groene daken of geveltuintjes
 • Collectieve inkoop
 • Coaching bij zelfaanleg
 • Tegel eruit, plant erin actie
 • Tegeltje Groen voor de bewoners
 • Bijenhotel
 • Regenton
 • Kinderactiviteiten
 • Klimaatquiz
 • Groen in de wijk-BBQ

Breed of specifiek

Wil je groen in de breedte aan de orde stellen, dus voor dak, gevel en tuin? Helemaal goed! Wil je specifiek aandacht voor bijv. vergroening van gevels of van daken? Ook dat kan. We stemmen de activiteiten en de inhoud altijd af op jouw ambities en wensen.

Een paar voorbeelden:

 • Groene daken actie
  Stel, je wil aandacht voor groene daken. Dan gaan de lezingen over de effecten van een groen dak, we demonstreren de opbouw en werking van een groen dak, organiseren een workshop om zelf een groen dak te maken en te onderhouden, bieden dakinspecties aan, kunnen een Tegeltje Dak voor alle bewoners verzorgen, organiseren passende kinderactiviteiten en verzorgen desgewenst een dak-BBQ. Als je dan nog niet enthousiast bent!
 • Tegel eruit, plant erin actie
  Minder steen is meer genieten. En elke tegel die we omruilen voor groen telt! Met Tegeltje Groen (in zes thema’s verkrijgbaar) of Bolletje Bloem geef je de bewoners een mooie cadeautray met 3 vaste planten (Tegeltje Groen) of met 50 bolletjes (Bolletje Bloem), waarmee tot drie terrastegels vervangen kunnen worden door groen. Een makkelijke, laagdrempelige manier om grijs voor groen om te ruilen! Ook voor bewoners zónder groene vingers. Wij zorgen voor de levering, kunnen een lezing geven over wat groen met je doet, een demonstratie geven, coachen bij de aanleg, en de buurt betrekken. Klein gebaar, groot resultaat! En ook heel goed te combineren met een regentonactie.
 • Groene gevel actie
  Versteende straten knappen enorm op van een groene gevel. En het is ook nog eens heel goed voor de afvoer van overtollig water en voor de sfeer van de straat. Met Metertje Groen kun je een rij tegels van 3 meter breed verruilen voor groen. Wij zorgen voor de levering, kunnen een lezing geven over wat groen met je doet, een demonstratie geven, coachen bij de aanleg, en de buurt betrekken. Samen maken we er een succes van!

Kinderen hebben de toekomst

Meer groen is belangrijk om onze wereld leefbaar te houden. We willen onze toekomstige generaties dan ook zoveel mogelijk betrekken bij vergroening. Dat doen we door bijvoorbeeld samen met de kinderen hun school- of speelplein in de buurt te vergroenen, gastlessen te geven, met kinderen eigen groendakjes te maken, insectenhotels te maken of door een klimaatquiz te doen. Allemaal om de kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met allerlei duurzaamheidsonderwerpen. Wil je in jouw wijk of met jouw school iets doen aan groen? Neem dan vooral contact op!

We denken graag met je mee!
Samen kunnen we jouw gemeente, je wijk of straat vergroenen. We werken als enige landelijk en we kennen de wegen naar subsidie. We kunnen je volledig ontzorgen, maar ook ondersteunen als je zelf aan de slag wil. Alles kan, als het maar groener wordt.

Ga jij samen met ons voor een betere en gezondere leefomgeving? Neem de beste beslissing ooit, en neem contact met ons op.

Groen in de wijk op jouw event?

Zoek je een enthousiaste gastspreker over groen? Of heb je een duurzaamheidsbijeenkomst en wil je “groen” laten zien of beleven? Je bewoners involveren in jouw groene ambities? Wij kunnen een leuke lezing verzorgen over de toegevoegde waarde van groen en hoe dit in een wijk vorm te geven. Van een live experience via onze sedumtafel of plantenwand, tot aan een compleet klimaatevent of groen(dak)BBQ! Er zijn veel mogelijkheden en samen met jou maken wij je event op maat tot een groot succes!

Meer informatie over jouw mogelijkheden?

Vul vrijblijvend je gegevens in en wij nemen contact met je op!

De nummer 1 van Nederland
in groendak aanleg!

Webshop

Leg zelf je groendak aan! Bestel al je materialen in onze webshop. Ook voor onderhoud en dak- en tuinverfraaiing. 

Contact

Groendakcoach B.V.

Het Tasveld 5
3342 GT Hendrik-Ido-Ambacht
Telefoon: +31 (0)78 221 00 21
E-mail: info@groendakcoach.nl

Over ons

Volg ons