Vegetatiedak

Ontdek hier alle voordelen van een vegetatiedak.

Wat is een vegetatiedak precies?

Er zijn extensieve en intensieve vegetatiedaken (ofwel: groendaken). Bij de extensieve groendaken ligt de nadruk op biodiversiteit en in mindere mate op wateropvang. Bij intensieve groendaken ligt de nadruk op wateropvang en minder op de biodiversiteit. Een extensief groendak heeft een relatief dunne substraatlaag met verschillende laagblijvende soorten sedum.

Door de dunnere substraatlaag kan het groendak relatief minder water bufferen (tussen 20 en 40 liter per m2) maar is het zeer geschikt voor veel soorten daken. Dit groendak heet het “lichtgewicht groendak”. Het is het lichtste systeem en bestaat uit een drainagelaag (3), een substraatlaag (waterbufferende laag, 2) en een vegetatielaag (met 8 -12 verschillende soorten inheemse sedumsoorten) en weegt verzadigd 40-45 kilogram per m2.

De randen van het vegetatiedak detail worden afgewerkt met grind. Deze grindranden zijn belangrijk want deze kanaliseren het overtollige water bij extreme regenval.

Ontdek de 6 voordelen van een vegetatiedak

Hoe verloopt de aanleg van een vegetatiedak?

Graag nemen we je mee in de aanleg van het proces van een groendak. Bekijk hier hoe we een groendak aanleggen met de bijbehorende uitleg van alle stappen. Heb je vragen of wil je meer informatie over de vegetatiedak kosten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

De nummer 1 van Nederland
in groendak aanleg!

Webshop

Leg zelf je groendak aan! Bestel al je materialen in onze webshop. Ook voor onderhoud en dak- en tuinverfraaiing. 

Contact

Groendakcoach B.V.

Het Tasveld 5
3342 GT Hendrik-Ido-Ambacht
Telefoon: +31 (0)78 221 00 21
E-mail: info@groendakcoach.nl

Over ons

Volg ons