Vegetatiedak

Wilt u een vegetatiedak aanleggen op uw bedrijfspand? Er zijn extensieve en intensieve vegetatiedaken (ofwel: groendaken). Bij de extensieve groendaken ligt de nadruk op biodiversiteit en in mindere mate op wateropvang. Bij intensieve groendaken ligt de nadruk op wateropvang en minder op de biodiversiteit. Een extensief groendak heeft een relatief dunne substraatlaag met verschillende laagblijvende soorten sedum.

De randen van het vegetatiedak worden op detail afgewerkt met grind. Deze grindranden zijn belangrijk want deze kanaliseren het overtollige water bij extreme regenval. Profiteer met een vegetatiedak van:

 • Meer biodiversiteit
 • Verbeterde waterafvoer
 • Betere isolatie van uw dak

Zakelijk Nederland in actie voor meer groen!

Zakelijk zijn er steeds meer groene oplossingen mogelijk voor bedrijfspanden. Denk aan een groendak, groene gevels of bijvoorbeeld daktuinen. Voor bedrijven heeft Groendakcoach een aantal pakketten samengesteld. Je hoeft hier niet voor te kiezen, maar het geeft inzicht in de mogelijkheden die er zijn. Uiteraard maken wij ook complete duurzaamheidspakketten op maat. Wil je het beste advies voor groene duurzame oplossingen? Schakel dan een groendakcoach in en we komen graag kijken naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf!

Advies nodig? Wij bellen je graag voor een afspraak.

  Een vegetatiedak op je bedrijfspand

  Een vegetatiedak kent vele voordelen, maar wat is het nu precies? In de volksmond wordt een vegetatiedak ook wel een groendak genoemd. Een groendak is een plat dak bedekt met (sedum)plantjes dat zorgt voor een betere waterbuffering. Het beschermt tegen zonlicht en andere weersomstandigheden. Hierdoor krijgt het dak een langere levensduur. Daarnaast zorgt een groendak voor meer biodiversiteit en het isoleert. Een duurzame investering dus!

  Vaak is ook nog een subsidie mogelijk, zodat het nóg interessanter wordt. Meer weten over de subsidiemogelijkheden in jouw gemeente? Neem direct contact met ons op en wij zoeken het graag voor je uit.

  • Groendak voor bedrijven

   Een groendak op je bedrijfspand? Plan een gratis afspraak met onze coach en laat je adviseren!

  • Groendak met zonnepanelen

   Met zonnepanelen zet je als bedrijf een flinke stap op het gebied van duurzaamheid.

  • Groene werkplekken

   Een groene werkplek verhoogt de effectiviteit van jouw medewerkers.

  • Daktuin of dakterras

   Bedenk eens wat een dakterras kan doen voor je medewerkers!

  • Groene MKB oplossingen

   Van insectenhotel tot groendak. We adviseren je graag over onze oplossingen!

  Zonnepanelen op jouw vegetatiedak

  Met zonnepanelen zet je als bedrijf een flinke stap op het gebied van duurzaamheid. Groendakcoach kan hierin adviseren en uitvoeren. Ook wanneer de dakbedekking een refit nodig heeft en er eventueel extra isolatie geplaatst moet worden kan dit gerealiseerd worden. I.c.m. een vegetatiedak levert jouw dak nog meer rendement op indien er ook zonnepanelen geplaatst worden. Een duurzame investering dus en vaak is ook nog subsidie mogelijk. Ontdek alle mogelijkheden!

  Duurzame groene oplossingen voor de zakelijke markt

  Dakterras

  Bijna ieder bedrijf heeft wel een toegankelijk dak. Bedenk eens wat dit kan bijdragen aan werkplezier voor je medewerkers wanneer dit dak wordt omgetoverd in een werkplek of vergaderplek. Ontdek de unieke combinatie van verduurzaming met verhoging van medewerkerstevredenheid. Samen met onze medewerkers kan al met wat simpele ingrepen iets moois gecreëerd worden.

  Groene werkplek

  Groendakcoach zorgt voor een groene en gezonde werkomgeving in het kantoor. Zo zijn wij leverancier van Gronn producten, allerlei manieren om beplanting dicht bij de werkplekken te krijgen. Daarnaast realiseren wij ook op maat groene kurkgevels, dividers ten behoeve van kantoortuinen, verlichting, plantenbakken enzovoort. Wij denken graag mee om de effectiviteit en gezondheid te verhogen op kantoor.

  Lichtstraat

  Tijdens de aanleg van een groendak hebben we de mogelijkheid om ook innovaties aan het dak toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een lichtkoepel of lichtstraat. Dit zorgt er voor dat in de kantoren of bedrijfsruimte voldoende daglicht binnenkomt wat resulteert in een prettige werksfeer en een besparing kan opleveren door minder lampen binnen nodig te hebben.

  Hulp of advies nodig van een groendakcoach?

  Wil jij meer weten over de mogelijkheden van een vegetatiedak?
  Vul je gegevens in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

  Groendak bedrijven

  Sedumdak van het bedrijf

  Wil je jouw medewerkers wat bijzonders geven? Geef ze een groendak van het bedrijf. Bij een groendak van het bedrijf krijgen de medewerkers een korting, iets extra’s of een financieringsmogelijkheid om hun eigen groendak aan te schaffen of zelfs met een coach hun eigen groendak te realiseren. Groendakcoach legt, indien gewenst, in een presentatie aan de medewerkers uit wat een groendak is, de voordelen en het project. Neem contact met ons op voor meer informatie.

  Insectenhotel

  Een echte instapper voor bedrijven die een begin willen maken met duurzaamheid: een insectenhotel, maar dan wel 1 meter groot, voorzien van planten, in, op en onder het hotel. Een leuke starter voor jullie bedrijf als duurzaamheidspakket en een duidelijke duurzaamheidsuitstraling wanneer deze bij de ingang of parkeerplaats van het bedrijf geplaatst wordt.

  Duurzaam pakket

  Voor bedrijven heeft Groendakcoach een aantal pakketten samengesteld. Met deze pakketten maak jij met je bedrijf een eerste stap naar duurzaam ondernemen; een instapmodel met insectenhotel, kurkbakken te plaatsen bij bijvoorbeeld de entree. Of nog wat duurzamer met meer groen of een groendak of daktuin. Uiteraard maken we ook pakketten op maat. Onze coaches vertellen je graag meer!

  NIEUW! De groene gevel,
  voor medewerkers en klanten.

  Steeds meer bedrijven kiezen niet alleen meer voor een groen-/sedumdak, maar gaan ook voor een groene gevel of daktuin. Op een relatief kleine ruimte kunnen wij, met kurk bijvoorbeeld, een groene omgeving realiseren voor je medewerkers om tijdens lunch of pauze toch te genieten van een groene omgeving. We denken graag mee in de mogelijkheden voor jouw bedrijf! Samen met onze experts toveren we jouw wensen om in een echt ontwerp en werkelijke daktuin, groene gevel op of in je bedrijf.