Onderhoud van
je groendak!

Bekijk hier alle tips om je groendak
in optimale conditie te houden.

Onderhoud

Je doet er goed aan om tweemaal per jaar je groendak te onderhouden. (rondom Koningsdag en Prinsjesdag). Het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen en messen of andere scherpe voorwerpen wordt afgeraden omdat deze het dak kunnen beschadigen. Het groendak is beloopbaar voor onderhoud (ook voor bijvoorbeeld glazenwassen of schilderwerken). Bekijk hiernaast alle tips voor het perfecte onderhoud van je groendak.

Wat je zelf kunt doen

Groendakcoach geeft bij dakinspectie en aanleg door Groendakcoach 1 jaar volledige Groei- en Bloei Garantie. Dit houdt in dat (wanneer er voldoende water is gegeven) bij het onverhoopt niet goed aanslaan van het groendak Groendakcoach langskomt voor een boost en/of extra materialen. Zo bent u verzekerd van een kwalitatief goed Groendak.

Wat kan je zelf doen aan onderhoud?

  • Bij (lange) drogere perioden is het belangrijk om uw groendak nat te houden
  • Het verwijderen van sedum, onkruid enz. uit de grindranden.
  • Het verwijderen van takjes, bladeren en onkruid van het groendak.
  • Het schoonmaken van de hemelwaterafvoeren.
  • Het twee keer per jaar bemesten van het groendak.

In onze webshop op www.groendakcoach.nl kun je eenvoudig mest en eventuele andere materialen voor het onderhoud bestellen. Onderhoud kan ook door ons worden uitgevoerd. Mail naar service@groendakcoach.nl en we sturen je een vrijblijvend onderhoudscontract.

Let ten allen tijde op je veiligheid als je zelf het dak op gaat.

Onderhoud laten uitvoeren

De mensen van Groendakcoach voeren aanleg en onderhoud uit door heel Nederland. Door efficiënt te plannen kunnen we ook bij jou langskomen om het onderhoud uit te voeren. Wij doorlopen dan alle stappen zoals hiernaast beschreven en voeren een extra controle uit op de kwaliteit van het groendak. De prijzen zijn afhankelijk van reistijd en de oppervlakte van het groendak of de groendaken.

Wanneer je gebruik wilt maken van onze onderhoudsdienst, stuur dan een e-mail naar service@groendakcoach.nl met uw naam en adresgegevens. Wij nemen vervolgens contact op voor het inplannen van het onderhoud.

Problemen met je groendak

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er iets aan de hand is met je groendak. Denk bijvoorbeeld aan onkruid, het dak dat niet goed bloeit of wellicht een kleine lekkage. Wij zijn er om je te helpen. Met al je vragen kan je terecht via service@groendakcoach.nl. Wij proberen je uiteraard zo snel mogelijk te helpen. Bij een lekkage is het natuurlijk belangrijk dat we snel in actie komen. Je kunt ons in dat geval ook bellen.

Vogels of katten op uw dak?

Vogels zijn vaak erg blij met jouw groendak. Ze gebruiken de losliggende delen voor hun nesten en halen insecten uit het groendak. Hierdoor komt het soms voor dat groendaken worden ‘beschadigd’. Op zich niet erg, want dat is te herstellen! Als je last krijgt van vogels, raden wij je aan om zo snel mogelijk visdraden of (vijver)netten over het groendak heen te spannen. Deze moeten boven het groendak uitsteken.

De nummer 1 van Nederland
in groendak aanleg!

Webshop

Leg zelf je groendak aan! Bestel al je materialen in onze webshop. Ook voor onderhoud en dak- en tuinverfraaiing. 

Contact

Groendakcoach B.V.

Het Tasveld 5
3342 GT Hendrik-Ido-Ambacht
Telefoon: +31 (0)78 221 00 21
E-mail: info@groendakcoach.nl

Over ons

Volg ons