• Veelgestelde vragen over
    uw groendak

    Wij leggen graag uit wat
    een groendak voor u kan doen.

Wij helpen u graag op weg

Wij helpen u graag op weg met uw groendak. Uit ervaring weten we dat er vragen ontstaan vóór de aanleg van het groendak. Hieronder hebben we de meeste gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan even contact met ons op.

Kan een groendak ook op een hellend dak worden toegepast?

Ja, dat kan. Er zijn meerdere dak systemen die het mogelijk maken om een (zeer) hellend dak te voorzien van een groendak. Vaak dienen dan wel extra maatregelen voor afschuiven te voorkomen en wordt ook geadviseerd om, bij grote daken, een water irrigatie systeem te installeren.

Er zijn ook asbesthoudende, hellende daken. Hier wordt geadviseerd om geen groendak op aan te brengen, maar de platen te vervangen en dan te voorzien van een groendak.

Kan ik lopen over een groendak?

Ja, u kunt incidenteel over het groendak lopen om onderhoud uit te voeren, ramen te zemen e.d. Soms worden ook staptegels in het groendak verwerkt, maar dit is niet noodzakelijk. Het sedum kan niet tegen ‘permanente’ afdekking (door bijvoorbeeld materialen die op het groendak worden gelegd).

Een groendak in combinatie met zonnepanelen. Kan dat?

Ja! De opbrengst van de zonnepanelen verbetert zelfs doordat het groendak zorgt voor een lagere omgevingstemperatuur. Er wordt soms ook sedum onder de zonnepanelen aangebracht, echter als er geen licht bijkomt zal dit na verloop van tijd dood gaan.

Heb ik overlast van vogels en katten?

Vogels zijn vaak erg blij met uw groendak. Ze gebruiken de losliggende delen voor hun nesten en halen insecten uit uw groendak. Hierdoor komt het soms voor dat groendaken worden ‘beschadigd’. Op zich niet erg, want dat is te herstellen! Verder zijn er soms katten die van uw groendak een kattenbak maken… erg onplezierig. In deze situaties worden soms visdraden of netten over het groendak heen gespannen.