Kinderen in het groen!

Inmiddels is het wel duidelijk. We moeten zorgvuldiger omgaan met ons klimaat, natuur en onze volgende generaties. Groendakcoach wilt onze toekomstige generaties, onze kinderen, zoveel mogelijk betrekken bij haar vergroeningswerkzaamheden. Dat doen we door bijvoorbeeld samen met de kinderen van de school hun schoolplein te vergroenen! Of geven onze collega’s gastlessen, maken we met de klas hun eigen groendakjes, insectenhotels of doen we een klimaatquizzz… allemaal om de kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met allerlei duurzaamheidsonderwerpen. Vraag naar de mogelijkheden, we zijn je graag van dienst! En bekijk onze projectfoto’s, groene schoolpleinen hieronder.

Een deel van deze activiteiten doen we ook in samenwerking met Stichting Duza, DuzaDorp en Planeet in Actie. Beide organisaties richten zich op kinderen en duurzaamheid, zie ook www.duzadorp.nl en www.planeetinactie.nl .

Schoolpleinen in het groen

Hoe gaaf is dat! Je eigen schoolplein groen maken! En dat samen met de experts van Groendakcoach. Samen met jullie klas of school maken onze experts een ontwerp. Wat willen jullie hebben op het schoolplein, hoe groen moet het zijn, een moestuin?, een picknick tafel, grote bomen, of willen jullie hout, kurk, zand of stenen? Bij het maken van het ontwerp kan ook een gastles worden gegeven, Samen voor Groen!

De volgende fase bestaat uit het maken van het groene schoolplein. Ook dat doen we samen. De klas of school kunnen hierbij ook gastlessen krijgen, uitleg wat we doen, wat de voordelen zijn e.d.

Een groendak op school

Kijken jullie vanuit je klas op een plat of hellend dak of willen jullie een warmer klaslokaal? Denk aan een groendak. Een groendak heeft heel veel voordelen. Naast het grote groendak maken we ook kleinere groendaken (van kurk), samen met de klas en vertellen onze collega’s wat een groendak is.

Maar er kan meer… wist je dat naast een groendak wij ook het dak meer kunnen isoleren of gelijk ook zonnepanelen kunnen realiseren? Dan wordt een groendak nog duurzamer!

Onze samenwerkingsverbanden

Met groendakcoach zijn we altijd geïnteresseerd en op zoek naar initiatieven die te maken hebben met kinderen en jeugd. Immers we willen alles zo duurzaam overdragen aan onze kinderen. Dit is een belangrijk doel van groendakcoach. Op dit moment hebben we een samenwerking met DuzaDorp en Planeet in Actie. Beide organisaties richten zich op het bewust maken van duurzaamheid bij bepaalde leeftijdsgroepen.

Duzadorp

Een groene omgeving is o zo belangrijk! En die wordt alleen maar belangrijker, voor iedereen. Met jullie hulp, kunnen we zorgen voor het groen van morgen. DuzaDorp is gemaakt om iedereen te informeren over duurzaamheid en groen. DuzaDorp en zijn bewoners maken allerlei avonturen mee over groene oplossingen.

DuzaDorp maakt klimaat bewustzijn leuk! We organiseren opdrachten voor kinderen van 4-10 jaar, waardoor kinderen spelenderwijs in contact komen met duurzaamheid en groen. Wij geloven in de creativiteit en open mind van kinderen, als inspiratie om het leefklimaat voor mens en dier gezond te houden. We willen ze graag meegeven, dat bezig zijn met groen en duurzaamheid niet alleen belangrijk is voor de toekomst, maar vooral ook leuk! Bezoek www.duzadorp.nl

Planeet in actie

Iedereen heeft de mogelijkheid in zich om een positief en duurzaam verschil te maken in de wereld. Wij geloven in een educatie ingericht rondom intrinsieke motivatie, ondernemendheid, speelsheid en verantwoordelijkheid voor onze planeet. Hiermee kunnen we binnen één generatie in een wereld wonen waarin klimaatverandering neutraal is, onze steden overal groen zijn, duurzame energie & lokale, verse, plantaardige voedsel de norm zijn en we alle grondstoffen (kunnen) hergebruiken. Daarvoor is actie nodig!

In 2040 leven we wat ons betreft in een wereld waar mensen de juiste kennis, ervaring en mindset hebben om vanuit zichzelf in harmonie te leven met hun lokale gemeenschap en de rest van de planeet. Dit bereiken we door middel van praktische en speelse educatie op basis van ondernemerschap. Een turbostart voor jonge duurzame ondernemers! Bezoek www.planeetinactie.nl

Wil jij geïnspireerd worden over onze
initiatieven met kinderen?

Vul je gegevens in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!