Help! Vogels veroorzaken kale plekken op mijn groendak!

Een groendak draagt bij aan meer biodiversiteit in uw tuin. Ook vogels (duiven, kraaien, merels, kauwen…) maken graag gebruik van uw groendak. Groendakcoach krijgt veel vragen over vogels die het groendak omploegen en er allerlei onderdelen uithalen om hun nest te bouwen. Vaak pikken ze ook larven – die zich rond eten aan de sedumwortels – van de taxuskever uit het groendak, waardoor het sedum los komt te liggen.
Wat kunt u hieraan doen? De vogels zijn in de lente erg actief. Na de nestperiode laten vogels de daken meestal weer wat meer met rust. Soms is het (al dan niet tijdelijk) spannen van een net of visdraad een oplossing. Zo’n net of draad is verkrijgbaar bij elk tuincentrum en iedere bouwmarkt en natuurlijk ook te bestellen via onze webshop.
Sedumplantjes die losliggen maken gemakkelijk nieuwe wortels aan. U bespoedigt het herstel door wat mest toe te voegen en met water te sproeien. Als er grote kale plekken op het groendak aanwezig zijn, kunt u deze plekken bedekken met een sedummat, -pluggen of stekjes. We verzorgen dit met plezier voor u of u kunt alle producten bestellen via de webshop.

In onze webshop op www.groendakcoach.nkunt u eenvoudig alle  materialen voor het onderhoud bestellen. Let ten allen tijd op uw veiligheid als u zelf het dak op gaat.