Dakbedekking voor een groendak

Een groendak laten aanleggen is niet alleen een sieraad voor het oog maar kent veel voordelen voor uzelf en het milieu. Steeds vaker kiezen mensen voor het aanleggen van een groendak vanwege het mooie uiterlijk en de prima isolerende werking.

Maar hoe wordt een groen dak opgebouwd en aangelegd en wat zijn de voor- en nadelen van het plaatsen van een dak van groen? Op al deze vragen zullen wij u op deze pagina antwoord geven. Ook de kosten voor het laten aanleggen per m2 ( vierkante meter ) komen aan bod.

Er wordt overigens veel aandacht geschonken in de media aan groene daken. In woonbladen en woonprogramma’s op televisie wordt het aanleggen van groene daken steeds vaker belicht.

Kosten groendak

Helaas is het laten plaatsen van een groendak niet op ieder dak mogelijk. Bij een groendak is de onderlaag, alsmede de constructie van uw dak, van belang. De ondergrond voor een groendak moet namelijk wortelbestendig zijn en de dakconstructie geschikt voor het gewicht van de beplanting.

Veel mensen hebben bitumen dakbedekking, helaas is bitumen dakbedekking niet wortelbestendig. Het bitumen zal dan vervangen moeten worden door het veel gebruikte EPDM. Dit is een andere soort dakbedekking die bijzonder goed geschikt is als ondergrond voor uw groendak.

Als de ondergrond van uw dak wel geschikt is dan moet u denken aan gemiddelde kosten van 50 tot 60 euro per uur voor het laten aanleggen van een groendak. Als u niet over de juiste dakbedekking beschikt zal deze eerst gelegd moeten worden. Een wortelbestendige dakbedekking zoals EPDM kost u gemiddeld €50 per m2.

Goedkoop een groendak laten aanleggen

In veel gemeenten wordt subsidie verleend voor het laten aanleggen van een groendak. Als dat bij u het geval is dan heeft u hier al voordeel mee. De volgende stap is het aanvragen van offertes voor het laten aanleggen van een groendak.

Vraag altijd alleen offertes aan bij een dakdekkersbedrijf in het bezit van de keurmerken en aangesloten bij de branche organisatie. De kosten van een nieuw dak of voor het vervangen van uw dakbedekking zijn hoog. Maar gezien de levensduur hoeft u dit gelukkig maar 1 maal te doen. Bovendien is de investering in uw groendak waarde vermeerderend.

Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan bent u bij een professioneel dakdekkersbedrijf verzekert van garantie over de uitgevoerde werkzaamheden. Bovendien krijgt u een oprecht advies mocht blijken dat uw dak of dakconstructie, toch niet geschikt is voor uw wensen.

Samen gaan we dan op zoek naar een ander soort dakbedekking. Dus heeft u interesse in een groendak, vraag dan offerte aan en vergelijk die met andere dakdekkersbedrijven en let goed op de voorwaarden en condities.