• Gefeliciteerd met
    uw groendak!

    Bekijk hier alle informatie
    over uw groendak

U heeft een groendak!

Wij willen u bedanken voor de keuze van een groendak. Samen willen we Nederland een stukje groener maken en uw groendak draagt daaraan bij! Waarschijnlijk bent u bekend met de voordelen van een groendak. Op deze pagina vindt u alle informatie om zo optimaal mogelijk te kunnen genieten van uw groendak! Wij wensen u veel plezier met uw groendak.

Zelf onderhoud uitvoeren

U doet er goed aan om tweemaal per jaar onkruid, bladeren van bomen e.d. van uw groendak te verwijderen. Onkruid kunt u vaak handmatig verwijderen. Het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen en messen of andere scherpe voorwerpen wordt afgeraden, omdat deze het dak kunnen beschadigen. Het groendak is beloopbaar voor onderhoud (ook voor bijvoorbeeld glazenwassen).

Wat u zelf kunt doen:

• Bij (lange) drogere perioden is het belangrijk om uw groendak nat te houden
• Het verwijderen van sedum, onkruid enz. uit de grindranden.
• Het schoonmaken van de hemelwaterafvoeren.
• Het twee keer per jaar bemesten van het sedumdak.
Het groendak moet tweemaal per jaar, bij voorkeur in voor- en najaar, worden bemest. Breng de mest alleen op het sedum aan en niet op lichtkappen, randen enz. omdat dit schade kan veroorzaken.
In onze webshop op www.groendakcoach.nl kunt u eenvoudig mest en eventuele andere materialen voor het onderhoud bestellen.

Let ten allen tijd op uw veiligheid als u zelf het dak op gaat.

Problemen met uw groendak

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er iets aan de hand is met uw groendak. Denk bijvoorbeeld aan onkruid, het dak dat niet goed bloeit of wellicht een kleine lekkage. Wij zijn er om u te helpen. Met al uw vragen kunt u terecht via service@groendakcoach.nl. Wij proberen u uiteraard zo snel mogelijk te helpen. Bij een lekkage is het natuurlijk belangrijk dat we snel in actie komen. U kunt ons in dat geval ook bellen.

Onderhoud laten uitvoeren

De mensen van Groendakcoach voeren aanleg en onderhoud uit door heel Nederland. Door efficiënt te plannen kunnen we ook bij u langskomen om het onderhoud uit te voeren. Wij doorlopen dan alle stappen zoals hiernaast beschreven en voeren een extra controle uit op de kwaliteit van het groendak. De kosten voor een onderhoudsbeurt zijn vanaf € 85,- inclusief btw en groendakmest. De prijzen zijn afhankelijk van reistijd en de oppervlakte van het groendak of de groendaken.

Wanneer u gebruik wilt maken van onze onderhoudsdienst, stuur dan een e-mail naar service@groendakcoach.nl met uw naam en adresgegevens. Wij nemen vervolgens contact met u voor het inplannen van het onderhoud.

Vogels of katten op uw dak?

Vogels zijn vaak erg blij met uw groendak. Ze gebruiken de losliggende delen voor hun nesten en halen insecten uit uw groendak. Hierdoor komt het soms voor dat groendaken worden ‘beschadigd’. Op zich niet erg, want dat is te herstellen! Als u last krijgt van vogels, raden wij u aan om zo snel mogelijk visdraden of (vijver)netten over het groendak heen te spannen. Deze moeten boven het groendak uitsteken.

Groendakactie in uw buurt

We helpen samen met u, uw straat, uw wijk, uw stichting, uw onderneming of uw gemeente mee aan een groendakactie! Zo’n actie kan voor ons bestaan uit enkel de coördinatie van het project tot het volledig verzorgen van de collectieve inkoop en/of aanleg van de groendaken. Ook is het mogelijk om u te begeleiden bij de aanleg of plaatselijke ondernemers bij een actie te betrekken! Groendakcoach denkt graag met u mee. Heeft u vragen of ideeën? Neem gerust contact met ons op!