Leg nu een groendak aan
mét subsidie!

Ga nu ook voor groen en investeer nu in een groendak mét subsidie! Veel gemeentes en waterschappen geven subsidie op groene oplossingen om zo samen te investeren in een beter klimaat. Daarom is het nu extra aantrekkelijk om een groendak aan te leggen.

Wat is een groendak?
Een groendak is een plat dak bedekt met (sedum) plantjes. Deze sedumplantjes beschermen het dak tegen zonlicht en andere weersomstandigheden, zorgen voor biodiversiteit op uw dak en geven uw dak een mooi aanzicht. Een slimme, duurzame en milieubewuste investering dus! Informeer naar de mogelijkheden voor úw groendak of sla de handen ineen voor een duurzame wijk en neem vandaag nog contact met ons op.

Een groendak laten aanleggen?

Bij Groendakcoach nemen we de complete zorg uit handen van de aanleg van uw groendak. Onze specialisten verzorgen de complete aanleg van A tot Z zodat u direct kunt genieten van uw eigen groendak.

Het proces is uit te leggen in een aantal stappen:

 1. U vraagt een vrijblijvende offerte bij ons aan voor de aanleg van een groendak
 2. U ontvangt van ons een voorlopige offerte op basis van uw gegevens
 3. Een inspecteur komt uw dak inspecteren of dit geschikt* is voor een groendak
 4. U ontvangt van ons de definitieve offerte
 5. Na akkoord plannen we samen de aanleg aan van uw groendak
 6. Uw groendak wordt in één dag aangelegd en u krijgt instructie over het onderhoud

Graag laten we zien hoe het proces van de aanleg in verloopt. Bekijk hier hoe de aanleg van een groendak in zijn werk gaat:

Gebruik maken van subsidie?

Wilt u een groendak aanleggen? Dan hebben we goed nieuws! Veel gemeentes geven namelijk subsidie op diverse groene oplossingen die bijdragen aan een beter klimaat zoals bijvoorbeeld regentonnen. Ook een groendak valt vaak onder deze maatregelen.

De voordelen van een groendak zijn zo divers dat veel gemeentes en waterschappen mensen stimuleren om hierin te investeren. Een groendak zorgt voor een betere waterbuffering waardoor riolen vaak minder snel verstopt raken of overlopen. Daarnaast zorgt en groendak voor een grote biodiversiteit.

Wij helpen je graag om te ontdekken of jouw gemeente of waterschap subsidie verstrekt. Vaak kan je dit al vinden op de website van de gemeente zelf. Daar vindt vindt je vaak ook het aanvraagformulier. Heb je hier vragen over, of wil je een collectief starten voor een nog gunstigere prijs? Dan helpen wij je bij Groendakcoach graag op weg!

Ook de gemeente Barneveld verstrekt subsidie op de aanleg van een groendak. Kijk op https://www.barneveld.nl/aanvragen-en-regelen/subsidie-klimaatmaatregelen. Interesse in een groendak? Wij helpen je graag verder. Neem hier vrijblijvend contact met ons op!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

 • De aanleg wordt compleet voor u verzorgd
 • Een groendak zorgt voor grote biodiversiteit in de wijk
 • Subsidie mogelijk op uw groendak aanleg
 • Al ruim 1000 daken aangelegd

  Uw naam*

  Uw e-mailadres*

  Uw telefoonnummer*

  Uw woonplaats*

  Adres*

  Postcode*

  Bel mij terug!

  Wilt u dat wij contact met u opnemen voor meer informatie of uitleg over een groendak? Vul dan hier uw telefoonnummer in en wij nemen contact met u op.

   Waarom kiezen voor
   een groendak?

   • De levensduur van het dak wordt verlengd, het dak gaat twee tot drie keer langer mee dan een gewoon dak. Het groendak biedt bescherming tegen zon (UV), regen en temperatuurschommelingen.
   • In de zomer zorgt het groendak voor isolatie, tot 4 graden koeler en dus ook energiebesparing voor een eventuele airco!
   • Een groendak vormt een perfecte waterbuffering waardoor het riool bij hoosbuien minder wordt belast. Vooral met de steeds vaker voorkomende zware regenval in Nederland is dit een belangrijk voordeel.
   • Het groendak is geluiddempend, neemt fijn stof en CO2 op. Goed voor mens, dier en milieu.
   • Door de grote variatie aan plantjes verhoogt een groendak de biodiversiteit in de omgeving. De bloemen trekken vogels, bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan.