Wijkambassadeur

De wijk ambassadeur

Samen maken we het groen! Wilt u ook een groenere straat, wijk of dorp? Wordt dan wijkambassadeur en werk samen met Groendakcoach en uw wijk aan een betere en schonere leefomgeving.

De wijkambassadeur krijgt een ambassadeurspakket thuisgestuurd en samen stemmen we uw campagne af. Zo kunt u denken aan een Groendakcampagne, maar ook aan een uitgebreide Klimaatcampagne, waarbij niet alleen groene daken, maar ook groene gevels, regentonnen, Wadi’s en groene tuinconcepten in de wijk worden gepromoot. Soms is het daarbij mogelijk om ook de gemeente of het Waterschap te betrekken of subsidie te krijgen via het Prins Bernhardcultuurfonds!

En de kinderen in de wijk? Zij kunnen worden betrokken door de hulp van de Duza’s uit DuzaDorp (www.duzadorp.nl). Kinderen worden bijvoorbeeld uitgedaagd met een tekenwedstrijd of DuzaDorp wedstrijd en kunnen daarbij leuke prijzen winnen. Kortom, voor iedereen is er iets duurzaams!

De campagne start met een installatie van groendak, gevel of regenton bij de ambassadeur zelf of op een openbare plek of basisschool in de wijk, zodat hij/zij ervaart wat het is en dit ook kan tonen en delen met geïnteresseerde bewoners uit de wijk.

En… in 2021 gaan we onder de wijkinitiatieven een Groen(dak)BBQ verloten! Dus doe mee en wordt wijkambassadeur. Samen maken we het groen! Meldt u zich aan via het contactformulier.