Groendak extra biodiversiteit, waterbuffering

Bij de keuze van een groendak gaat het vaak om een standaard opbouw van lagen (wortelwerende laag of vlies, drainagelaag met vlies, substraatlaag en vegetatielaag). De opbouw gaat ook veelal gepaard met een vast aantal liters waterbuffering per vierkante meter.

Groendakcoach vindt het belangrijk dat de groendaken nog meer voordeel opleveren en een bijzondere uitstraling krijgen. Dat doen wij door extra’s aan te bieden. Zo hebben wij substraatheuvels, biodiversiteitpakketten en zelfs insectenhotels die in het groendak kunnen worden verwerkt. Deze onderdelen kunnen worden voorzien van andere soorten beplanting; kruiden, bloemen, grassoorten en dragen extra bij aan biodiversiteit en waterbuffering.

Ook is het mogelijk om vormen in uw dak te maken of, wanneer de constructie sterk genoeg is, ook met verschillende hoogtes te werken. Neem voor meer informatie contact op met onze collega’s.

Is uw dak ongeschikt voor een groendak, maar wilt u dit toch graag? Koop dan het kleinste groendak van Nederland; het vogelhuis met groendak. Zo kunt u genieten van een klein stukje groendak en hebben de vogels een nest om in te broeden.