Groen van de zaak

Hoe klinkt dat? Lekker toch? Want grijs van de zaak hebben we al meer dan genoeg. Wist u dat groen en water slechts één procent (u leest het goed!) van de totale bruto bedrijventerreinoppervlakte innemen?

De rest is grijs, heel grijs: gebouwen, bestrating en verharding. Daarbij is er geen verschil tussen oude en nieuwe of tussen grote en kleine bedrijventerreinen. Dat blijkt uit onderzoek van Rienstra Beleidsonderzoek en Beleidsadvies in 2020. Niet zo gek dat bedrijventerreinen er op warmtekaarten uitspringen als echte hotspots.

Groen van de zaak is een samenwerking van Groendakcoach en Vergroen je Leven, een sociale onderneming die als missie heeft om groen dichter bij mensen en bedrijven te brengen.

Tijd voor verandering

Hoog tijd voor verandering dus! Want groen is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook heel goed voor bedrijven. Zo kan hitte schade toebrengen aan machines, verlaagt het de productiviteit van werknemers en leidt het tot een hoge energierekening voor alle airco’s. Wateroverlast kan schade toebrengen aan gebouwen en aan de omringende infrastructuur. Meer groen biedt een sympathieke en effectieve oplossing die ook nog eens een stuk prettiger werkt. Het maakt medewerkers (bewezen!) productiever, creatiever, gelukkiger en gezonder. Groen van de zaak, buiten én binnen, is dus echt een heel goed idee.

Wat kunnen wij voor je doen?
Veel bebouwd oppervlak betekent meestal:

 • Veel platte daken
  Op de grond mag dan vaak weinig ruimte meer over zijn, maar gelukkig hebben we de daken nog! Wij kunnen het dak inspecteren en een passende groendakoplossing vinden.
 • Veel gevel
  Wat dacht je van groene gevels? Wij kunnen je hierin adviseren en ontzorgen. Met als mooie bijvangst dat het pand een echte eye-catcher wordt.
 • Veel binnenruimte
  Met onze groenoplossingen voor binnen kunnen we een fantastisch leefklimaat creëren waar medewerkers veel beter op gedijen. Ook als er weinig natuurlijk daglicht is.
 • Schaarse medewerkers
  De arbeidsmarkt is krap; behoud van medewerkers is belangrijk. En geloof het of niet, maar ook daar speelt groen een positieve rol in. Medewerkers houden namelijk van bedrijven met een duurzame missie. Met een aantrekkelijk groen kadopakket, zoals het Tegeltje Groen, kan je medewerkers verrassen, mee laten doen in een groene beweging en tegelijkertijd hun thuis(werkplek) een stukje gezonder en effectiever maken. Win, win!
 • Weinig biodiversiteit
  Met onze bijenhotels en bij- en vlinderaantrekkende ‘hubs’ op daken maken we het voor insecten weer aantrekkelijk om zich op en rond bedrijventerreinen te begeven.
Groendak bedrijven

De zakelijke benefits van een groendak:

– Een groen dak gaat twee tot drie keer langer mee dan een gewoon dak.
– Een groen dak zorgt voor isolatie, het is tot 30% koeler in de zomer en tot 10% warmer in de winter.

We denken graag mee hoe je jouw bedrijf binnen en buiten kan vergroenen. We werken als enige landelijk en we kennen de wegen naar subsidie. We kunnen je volledig ontzorgen, maar ook ondersteunen als je zelf aan de slag wil. Alles kan, als het maar groener wordt.

­Ga je samen met ons voor een betere en gezondere leefomgeving? Neem de beste zakelijke beslissing ooit, en neem contact met ons op.

Groen van de zaak op jouw event?

Zoekt u een enthousiaste gastspreker over groen? Of heeft u een duurzaamheidsbijeenkomst en wilt u “groen” laten zien of beleven? Uw medewerkers involveren in uw groene ambities? Wij kunnen een leuke lezing verzorgen over de toegevoegde waarde van groen en hoe dit in het bedrijfsleven vorm te geven, binnen en buiten. Van een live experience via onze sedumtafel of plantenwand, tot aan een compleet klimaatevent of groen(dak)BBQ! Er zijn veel mogelijkheden en samen met u maken wij uw event op maat tot een groot succes!

 

Meer informatie over jouw mogelijkheden?

Vul vrijblijvend je gegevens in en wij nemen contact met je op!

De nummer 1 van Nederland
in groendak aanleg!

Webshop

Leg zelf je groendak aan! Bestel al je materialen in onze webshop. Ook voor onderhoud en dak- en tuinverfraaiing. 

Contact

Groendakcoach B.V.

Het Tasveld 5
3342 GT Hendrik-Ido-Ambacht
Telefoon: +31 (0)78 221 00 21
E-mail: info@groendakcoach.nl

Over ons

Volg ons