• Maak kans
  op een gratis
  groendak!

Een groendak aanleggen in
de Vogelenbuurt Ter Aar?

Ga ook voor groen en maak kans op een gratis groendak!

Hevige neerslag, hogere temperaturen en periodes van droogte hebben effect op het milieu en onze leefomgeving. Wij zoeken naar slimme oplossingen die risico’s op vervelende schade verkleinen. Een groendak is zo’n oplossing. Investeer nu in een groendak in uw buurt.

Bij een definitieve offerte maakt u kans op een GRATIS groendak!*  

Wat is een groendak? Een groendak is een plat dak bedekt met (sedum)plantjes. Deze sedumplanten beschermen het dak tegen zonlicht en andere weersomstandigheden, zorgen voor biodiversiteit op uw dak en geven uw dak een mooi aanzicht. Een slimme, duurzame en milieubewuste investering dus! Informeer naar de mogelijkheden voor úw groendak of sla de handen ineen voor een duurzame buurt en neem vandaag nog contact met ons op.

Een groendak laten aanleggen?

Bij Groendakcoach nemen we de complete zorg uit handen van de aanleg van uw groendak. Onze specialisten verzorgen de complete aanleg van A tot Z, zodat u direct kunt genieten van uw eigen groendak.

Het proces is uit te leggen in een aantal stappen:

 1. U vraagt een prijsopgave bij ons aan voor de aanleg van een groendak
 2. U ontvangt van ons een prijsopgave op basis van uw gegevens
 3. Een inspecteur komt uw dak inspecteren of dit geschikt* is voor een groendak
 4. U ontvangt van ons de definitieve offerte
 5. Na akkoord plannen we samen de aanleg van uw groendak en de andere groene daken uit de buurt. De aanleg wordt geclusterd uitgevoerd in één keer
 6. Uw groendak wordt in één dag aangelegd en u krijgt instructie over het onderhoud

Graag laten we zien hoe het proces van de aanleg in verloopt. Bekijk hier hoe de aanleg van een groendak in zijn werk gaat:

Voor de Vogelenbuurt creëren we een collectiviteitskorting!

Voor de Vogelenbuurt creëren we een collectiviteitskorting; het is interessant wanneer zoveel mogelijk bewoners in uw buurt in één keer meerdere groendaken laten aanleggen. Een lichtgewicht, extensief groendak kost normaal € 64,- per vierkante meter. Door gemeente Nieuwkoop wordt deze prijs aangepast naar € 54,50 per vierkante meter. Deze prijs is inclusief de complete aanleg van het groendak, btw en (groei)garantie. De prijs is afhankelijk van de bereikbaarheid van het dak (in hoogte en/of in relatie tot afstand van de weg), veiligheidsmaatregelen, oppervlakte en uw specifieke wensen.

De gemeente Nieuwkoop vergoedt ook 60 dakinspecties ter waarde van € 59,50.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

 • De aanleg wordt compleet voor u verzorgd
 • Een groendak zorgt voor grote biodiversiteit in de wijk
 • 60 dakinspecties worden vergoed door de gemeente Nieuwkoop
 • Collectiviteitskorting in uw buurt mogelijk

  Uw naam*

  Uw e-mailadres*

  Uw telefoonnummer*

  Uw woonplaats*

  Adres*

  Postcode*

  Bewoners kunnen zich aanmelden voor een groendak. Bij aanmelding van een bewoner wordt telefonisch contact opgenomen en enkele vragen over het dak of de daken gesteld. Aan de hand daarvan versturen wij een prijsopgave. Als de prijsopgave is geaccordeerd, wordt de dakinspectie uitgevoerd. Na de dakinspectie (met als resultaat: geschikt of ongeschikte daken) krijgt de bewoner de definitieve offerte (eventueel aangevuld met dakherstel, grind verwijderen, inzet hoge ladder of andere bijzonderheden). Op dat moment heeft u nog geen verplichting, maar doet u wel mee aan de eerste ronde van de verloting van een groendak. De verlotingen op basis van een definitieve offerte loopt tot 10 mei. Het verlotingsmoment voor de drie groene daken (10 m2 per stuk) op basis van een definitieve offerte vindt plaats op 17 mei.

  Voorwaarden groene daken actie Vogelenbuurt 2021

  Tijdens deze groene daken actie zal de gemeente Nieuwkoop per 20 definitieve offertes één groen dak (10m2) verloten. In totaal verloot de gemeente Nieuwkoop drie groene daken (10m2).

  Voorwaarden:

  1. Uw dak ligt in de Vogelenbuurt, Ter Aar
  2. Het gaat om een plat dak
  3. U bent bereid om uw groendak te laten fotograferen om te gebruiken voor communicatieve doeleinden.
  4. Start wordt maandag 8 maart.
  5. Inspectietarief € 59,50

  Het te winnen groendak bestaat uit 10 m2 sedum mixmat en niet inbegrepen bij de verloting:

  • Kosten voor het verwijderen van grind op het dak;
  • Kosten voor herstelwerkzaamheden aan het dak;
  • Kosten voor het gebruik van een hoge ladder;
  • Kosten door andere bijzonderheden.

  Wanneer u een dak heeft met een kleiner dakoppervlak dan 10m2 zal het resterende aantal m2 niet worden uitgekeerd in geld. Mocht uw dak groter zijn dan 10m2 dan kan het aantal m2 groendak worden vergroot, maar deze extra kosten vallen niet onder de verloting. Als het dak groter is dan 10 m2 wordt de rest tegen 54,50 euro/m2 aangelegd.

  • Tarief is € 64,- per m2 en wordt voor deze actie €  54,50 per m2
  • Proces is dat na goedkeuring vrijblijvende prijsopgave een dakinspectie volgt

  Over de uitslag en toekenning van de prijs kan niet worden gecorrespondeerd.

  *Niet elk dak is geschikt voor een groendak. De kwaliteit van het dak dient goed te zijn (veelal niet ouder dan 15 tot 20 jaar). Het dak dient ook constructief sterk genoeg te zijn om het gewicht van een groendak te dragen. Een lichtgewicht groendak weegt verzadigd met water circa 40 tot 45 kilogram per vierkante meter.

  Terugbelverzoek

  Wilt u dat wij contact met u opnemen voor meer informatie of uitleg over een groendak? Vul dan hier uw telefoonnummer in en wij nemen contact met u op.

   Waarom kiezen voor
   een groendak?

   • De levensduur van het dak wordt verlengd, het dak gaat twee tot drie keer langer mee dan een gewoon dak. Het groendak biedt bescherming tegen zon (UV), regen en temperatuurschommelingen.
   • In de zomer zorgt het groendak voor isolatie, tot 4 graden koeler en dus ook energiebesparing voor een eventuele airco!
   • Een groendak vormt een perfecte waterbuffering waardoor het riool bij hoosbuien minder wordt belast. Vooral met de steeds vaker voorkomende zware regenval in Nederland is dit een belangrijk voordeel.
   • Het groendak is geluiddempend, neemt fijn stof en CO2 op. Goed voor mens, dier en milieu.
   • Door de grote variatie aan plantjes verhoogt een groendak de biodiversiteit in de omgeving. De bloemen trekken vogels, bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan.