fbpx
 • Maak kans
  op een GRATIS groendak!

  Maak Hendrik-Ido-Ambacht
  nog groener!

Een groendak aanleggen in
de gemeente Hendrik-Ido-Amacht?

Ga ook voor groen en maak kans op een gratis groendak!

Hevige neerslag, hogere temperaturen en periodes van droogte hebben effect op het milieu en onze leefomgeving. Wij zoeken naar slimme oplossingen die risico‘s op vervelende schade verkleinen. Een groendak is zo‘n oplossing. Investeer nu, mét subsidie, in een groendak in uw gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Bij een definitieve offerte maakt u kans op een GRATIS groendak!*

Wat is een groendak? Een groendak is een plat dak bedekt met (sedum) plantjes. Deze sedumplantjes beschermen het dak tegen zonlicht en andere weersomstandigheden, zorgen voor biodiversiteit op uw dak en geven uw dak een mooi aanzicht. Een slimme, duurzame en milieubewuste investering dus! Informeer naar de mogelijkheden voor úw groendak of sla de handen ineen voor een duurzame wijk en neem vandaag nog contact met ons op.

Een groendak laten aanleggen?

Bij Groendakcoach nemen we de complete zorg uit handen van de aanleg van uw groendak. Onze specialisten verzorgen de complete aanleg van A tot Z zodat u direct kunt genieten van uw eigen groendak.

Het proces is uit te leggen in een aantal stappen:

 1. U vraagt een vrijblijvende offerte bij ons aan voor de aanleg van een groendak
 2. U ontvangt van ons een voorlopige offerte op basis van uw gegevens
 3. Een inspecteur komt uw dak inspecteren of dit geschikt* is voor een groendak
 4. U ontvangt van ons de definitieve offerte
 5. Na akkoord plannen we samen de aanleg aan van uw groendak
 6. Uw groendak wordt in één dag aangelegd en u krijgt instructie over het onderhoud

Graag laten we zien hoe het proces van de aanleg in verloopt. Bekijk hier hoe de aanleg van een groendak in zijn werk gaat:

Maak gebruik van uw subsidie!

Een lichtgewicht, extensief groendak kost € 57,- tot € 62,- euro per vierkante meter. Deze prijs is inclusief de complete aanleg van het groendak. De prijs is afhankelijk van de bereikbaarheid van het dak (in hoogte en/of in relatie tot afstand van de weg), veiligheidsmaatregelen, oppervlakte en uw specifieke wensen. Wat dus interessant kan zijn is om te kijken of er meerdere bewoners zijn in uw wijk om in één keer meerdere groendaken aan te leggen!

*Er zijn in Nederland meerdere gemeenten en waterschappen die een subsidie verlenen voor de realisatie van een groendak. De hoogte van de subsidie en de voorwaarden zijn zeer verschillend en daarom adviseren wij u om navraag te doen bij uw eigen gemeente en/of het waterschap.

Ook voor de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht kunt u in aanmerking komen voor subsidie. Bekijk hier alle informatie over de subsidie voor uw gemeente.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

 • De aanleg wordt compleet voor u verzorgd
 • Een groendak zorgt voor grote biodiversiteit in de wijk
 • Subsidie mogelijk op uw groendak aanleg
 • Al ruim 1000 daken aangelegd

* Bewoners en bedrijven kunnen zich aanmelden voor een groendak. Bij aanmelding van een bewoner of bedrijf wordt telefonisch contact opgenomen en enkele vragen over het dak of de daken gesteld. Aan de hand daarvan versturen wij een voorlopige offerte. Als de voorlopige offerte is geaccordeerd, wordt de dakinspectie uitgevoerd. Na de dakinspectie (met als resultaat: geschikt of ongeschikte daken) krijgt de bewoner of het bedrijf de definitieve offerte (eventueel aangevuld met dakherstel, grind verwijderen, inzet hoge ladder of andere bijzonderheden). Op dat moment heeft de bewoner of het bedrijf nog geen verplichting, maar doet wel mee aan de eerste ronde van de verloting van een groendak. De eerste verloting op basis van een definitieve offerte loopt tot maandag 21 september.

De  verlotingsmomenten:
– September, week 39; voor de definitieve offerte van bewoners (10 m2);

– Oktober, week 42; voor de gerealiseerde daken van bewoners (10 m2);
– De actie voor bedrijven loopt tot 12 december 2020

Bekijk en download hier de voorwaarden voor de winactie.

*Niet elk dak is geschikt voor een groendak. De kwaliteit van het dak dient goed te zijn (veelal niet ouder dan 15 tot 20 jaar). Het dak dient ook constructief sterk genoeg te zijn om het gewicht van een groendak te dragen. Een lichtgewicht groendak weegt verzadigd met water circa 40 tot 45 kilogram per vierkante meter.

Bel mij terug!

Wilt u dat wij contact met u opnemen voor meer informatie of uitleg over een groendak? Vul dan hier uw telefoonnummer in en wij nemen contact met u op.

Waarom kiezen voor
een groendak?

 • De levensduur van het dak wordt verlengd, het dak gaat twee tot drie keer langer mee dan een gewoon dak. Het groendak biedt bescherming tegen zon (UV), regen en temperatuurschommelingen.
 • In de zomer zorgt het groendak voor isolatie, tot 4 graden koeler en dus ook energiebesparing voor een eventuele airco!
 • Een groendak vormt een perfecte waterbuffering waardoor het riool bij hoosbuien minder wordt belast. Vooral met de steeds vaker voorkomende zware regenval in Nederland is dit een belangrijk voordeel.
 • Het groendak is geluiddempend, neemt fijn stof en CO2 op. Goed voor mens, dier en milieu.
 • Door de grote variatie aan plantjes verhoogt een groendak de biodiversiteit in de omgeving. De bloemen trekken vogels, bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan.