• Maak kans
  op een GRATIS groendak!

  Maak Hendrik-Ido-Ambacht
  nog groener!

Een groendak aanleggen in
de gemeente Hendrik-Ido-Amacht?

Ga ook voor groen en maak kans op een gratis groendak! Tijdens deze groene daken actie kan je als inwoner van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht een groendak aanleggen tegen aantrekkelijke voorwaarden:

· Gratis dakinspectie
· Gunstige m2/prijs
· Een gratis bijenhotel voor de stimulering van de biodiversiteit. Gemaakt door de sociale werkplaats van Werkvisie de Hoop.

De getoonde afbeelding van het bijenhotel is een prototype, de bijenhotels van de actie kunnen hiervan afwijken.

Tevens maak je kans op een gratis groendak!
We verloten 2 x 10 m2 groendak voor particulieren
plús 1 x 10 m2 groendak voor bedrijven!

Wat is een groendak?
Een groendak is een plat dak bedekt met (sedum) plantjes. Deze sedumplantjes beschermen het dak tegen zonlicht en andere weersomstandigheden, zorgen voor biodiversiteit op uw dak en geven uw dak een mooi aanzicht. Een slimme, duurzame en milieubewuste investering dus! Informeer naar de mogelijkheden voor úw groendak of sla de handen ineen voor een duurzame wijk en neem vandaag nog contact met ons op.

Een groendak laten aanleggen?

Bij Groendakcoach nemen we de complete zorg uit handen van de aanleg van uw groendak. Onze specialisten verzorgen de complete aanleg van A tot Z zodat u direct kunt genieten van uw eigen groendak.

Het proces is uit te leggen in een aantal stappen:

 1. U vraagt een vrijblijvende offerte bij ons aan voor de aanleg van een groendak
 2. U ontvangt van ons een voorlopige offerte op basis van uw gegevens
 3. Een inspecteur komt uw dak inspecteren of dit geschikt* is voor een groendak
 4. U ontvangt van ons de definitieve offerte
 5. Na akkoord plannen we samen de aanleg aan van uw groendak
 6. Uw groendak wordt in één dag aangelegd en u krijgt instructie over het onderhoud

Graag laten we zien hoe het proces van de aanleg in verloopt. Bekijk hier hoe de aanleg van een groendak in zijn werk gaat:

Gebruik maken van subsidie?

In het voorjaar van 2021 komt er vanuit het Waterschap Hollandse Delta een subsidieregeling waterinitiatieven waar groene daken onder vallen. Indien hier meer over bekend is wordt dit kenbaar gemaakt via www.wshd.nl/subsidieregeling-waterinitiatieven.

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

 • De aanleg wordt compleet voor u verzorgd
 • Een groendak zorgt voor grote biodiversiteit in de wijk
 • Subsidie mogelijk op uw groendak aanleg
 • Al ruim 1000 daken aangelegd

  * Bewoners en bedrijven kunnen zich aanmelden voor een groendak. Bij aanmelding van een bewoner of bedrijf wordt telefonisch contact opgenomen en enkele vragen over het dak of de daken gesteld. Aan de hand daarvan versturen wij een voorlopige offerte. Als de voorlopige offerte is geaccordeerd, wordt de dakinspectie uitgevoerd. Na de dakinspectie (met als resultaat: geschikt of ongeschikte daken) krijgt de bewoner of het bedrijf de definitieve offerte (eventueel aangevuld met dakherstel, grind verwijderen, inzet hoge ladder of andere bijzonderheden). Op dat moment heeft de bewoner of het bedrijf nog geen verplichting, maar doet wel mee aan de eerste ronde van de verloting van een groendak. 

  Datum actie:
  – Actie loopt van woensdag 21 april tm woensdag 2 juni
  – Deadline 1ste verloting dinsdag 11 mei
  – 1ste verloting deelname op basis van definitieve offerte
  – Deadline 2de verloting woensdag 2 juni
  – 2de verloting deelname op basis van getekende definitieve offerte

  Bekijk en download hier de voorwaarden voor de winactie.

  *Niet elk dak is geschikt voor een groendak. De kwaliteit van het dak dient goed te zijn (veelal niet ouder dan 15 tot 20 jaar). Het dak dient ook constructief sterk genoeg te zijn om het gewicht van een groendak te dragen. Een lichtgewicht groendak weegt verzadigd met water circa 40 tot 45 kilogram per vierkante meter.

  Bel mij terug!

  Wilt u dat wij contact met u opnemen voor meer informatie of uitleg over een groendak? Vul dan hier uw telefoonnummer in en wij nemen contact met u op.

   Waarom kiezen voor
   een groendak?

   • De levensduur van het dak wordt verlengd, het dak gaat twee tot drie keer langer mee dan een gewoon dak. Het groendak biedt bescherming tegen zon (UV), regen en temperatuurschommelingen.
   • In de zomer zorgt het groendak voor isolatie, tot 4 graden koeler en dus ook energiebesparing voor een eventuele airco!
   • Een groendak vormt een perfecte waterbuffering waardoor het riool bij hoosbuien minder wordt belast. Vooral met de steeds vaker voorkomende zware regenval in Nederland is dit een belangrijk voordeel.
   • Het groendak is geluiddempend, neemt fijn stof en CO2 op. Goed voor mens, dier en milieu.
   • Door de grote variatie aan plantjes verhoogt een groendak de biodiversiteit in de omgeving. De bloemen trekken vogels, bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan.